Elämää syrjässä

Elämää syrjässä

torstai 15. tammikuuta 2015

vatsanpuruja

Olen harkinnut vakavasti siirtymistä gluteenittomaan ruokavalioon. Vatsa on koko ajan kipeä. Tähystyksessä katarria kummempaa ei ole löytynyt, mutta lääkkeet ei kipuun auta.


Miltä tuntuisi elämä ilman vehnäjauhoihin leivottuja kakkuja, leivoksia, pullaa ja leipää? 

3 kommenttia:

  1. Vastaleivottu lämmin leipä on kyllä sellainen, josta olisi vaikea luopua.. Toisaalta, lähipiirissä on useampikin keliaakikko ja gluteenittomat leivonnaisetkin voivat olla todella hyviä. Joistain ei jopa ollenkaan huomaa, että jauhot on vaihdettu gluteenittomiin. Olen myös huomannut, että on vallan mahdollista kärsiä gluteenin huonoista vaikutuksista, vaikka missään testeissä tai kokeissa ei näy merkkiäkään keliakiasta tai vastaavista. Joten jos olo tuntuu paremmalta ilman venhnää, niin kannustan ehdottomasti kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Minulla todettiin kilpirauhastulehdus, vatsa tulee kipeäksi kun on syönyt esimerkiksi pullaa tai makaroonia, ihoa kutittaa ja nyt on ilmestynyt rakkuloitakin. Alle vuosi sitten kävin gastroskopiassa, eikä silloin ollut keliakiaa koepaloissa. Nyt ajattelin kokeilla gluteenitonta ruokavaliota noiden syiden takia.

    VastaaPoista
  3. Gluteenittomissa on tosi hyvänmakusia vaihtoehtoja, suosittelen vaikkei gluteenittomalla valiolla oiskaan. Hyvä tuo eka kuva, kertoo hyvin sun olosta. <3 -Kalle-

    VastaaPoista