Meninkin turkanen kuitenkin viime kesänä myrkyttämään isoimman kurtturuusupuskan. Onneksi saunan vierellä vielä oli pieni ruusu, josta sain saaliiksi litran verran kiulukoita. Eikun sosetta keittelemään ja siitä jatkojalostus aivan ihanaksi sopaksi. Kyllä kelepas uuniohrapuuron kanssa nautiskella =)
Koulussa ruusunmarjasoppa oli mun suurinta herkkua, heti makaroonilaatikon jälkeen.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä vitamiinipommia!
Ruusunmarjasose
Poista kanta ja kukkapohja marjoista. Huuhtele huolellisesti.
Laita kiulukat kattilaan ja lisää vettä niin, että peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 20 minuuttia.
Paseeraa (eli hiero siivilän läpi).
Lisää soseen sekaan sen verran keitinvettä, että rakenteesta tulee sopivaa.
Sokeroi kevyesti. Käytä heti tai pakasta.
Ruusunmarjasoppa
4 dl sosetta
12 dl vettä
2,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja ja vettä
Sekoita sose, vesi ja sokeri keskenään hyvin, kiehauta. Lisää vesi-perunajauhoseos ohuena nauhana ja anna sopan kuplia muutaman kerran liedellä.
Voi ko aivan kuola herahti ku luin! Mistähän sais kiulukoita, tahon soppaa.
VastaaPoistaKalle